Allround plaatwerker

Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg is partner van ROC Tilburg

Image Alt

Allround plaatwerker

Allround plaatwerker

€0
Categories:

About this course

Als allround plaatwerker (niveau 3) verdiep je jezelf nog verder in het metaalvak dan bij de opleiding op niveau 2. Je bent in staat om zelfstandig te werken en bent tegelijkertijd multi-inzetbaar binnen de branche waarin je opereert. 

Plaatwerk is overal. Van brievenbussen tot verkeersborden, er heeft zich gegarandeerd een plaatwerker over gebogen. Een allround plaatwerker gebruikt machines om tot die eindproducten te komen en kan de ingezette machines ook programmeren. Hij of zij weet dus van de hoed en de rand. 

Als allround plaatwerker weet je hoe je goed, nauwkeurig en veilig moet werken, zowel op de werkplaats als zo nu en dan op locatie. Je bent niet alleen een onderdeel van het team, je voert ook leidinggevende taken uit.

Vraag & antwoord

Hoe ziet mijn week eruit als ik de opleiding tot allround plaatwerker volg?

De opleiding is de eerste 2 jaar opgedeeld in blokken van 6 weken. Je bent 6 weken lang 4 dagen per week voor praktijklessen binnen de SVMT-muren te vinden en bent vervolgens 6 weken lang 4 dagen per week bij jouw werkgever aan het werk. Dit gebeurt steeds om en om. In leerjaar 3 ben je het jaar rond 4 dagen per week bij jouw werkgever te vinden. Gedurende de hele opleiding volg je een middag en avond per week theorielessen.

Moet ik zelf naar een werkgever op zoek?

In de loop der jaren hebben wij een flink aan bedrijven uit de metaalindustrie aan ons gebonden. Die bedrijven verschillen qua werkzaamheden, grootte en locatie. Op basis van een gesprek met jou als aankomend leerling van SVMT, gaan wij binnen ons partnerbestand naar een geschikte werkgever. Daar hoef jij dus niets voor te doen; wij regelen het voor je.

Wat kost de opleiding tot allround verspaner mij?

Omdat wij een praktijkschool zijn, leiden wij op vóór, maar ook mét het bedrijfsleven. De werkgever die we aan jou koppelen, neemt de opleidingskosten dan ook voor zijn rekening. Daarnaast zorgt SVMT voor leermiddelen, werkkleding en veiligheidsmiddelen (PBM: Persoonlijke beschermingsmiddelen).

Contact opnemen

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ben je al overtuigd? Schrijf je dan direct in.