Allround precisieverspaner

Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg is partner van ROC Tilburg

Image Alt

Allround precisieverspaner

Allround precisieverspaner

€Op aanvraag
Categories:

About this course

Als allround precisieverspaner (niveau 3) gebruik je bij het maken van onderdelen niet alleen je handen, maar ook machines. Om die machines optimaal te kunnen benutten, leer je ze ook te programmeren. Twee vliegen in één klap.

Ben je niet alleen nauwkeurig en technisch aangelegd met oog voor detail, maar is ook zelfstandig werken aan jou besteed? En vind jij de techniek achter machines interessant? Met de opleiding tot allround precisieverspaner lever je niet alleen producten af, je leert ook om machines zo te programmeren dat zij ze voor je maken. Je bent dus niet alleen uitvoerend bezig, je denkt ook mee over nieuwe technieken en de toepassing ervan.

De opleiding tot allround precisieverspaner duurt 3 jaar. Gedurende die periode ontvang je salaris op basis van de leer-werkovereenkomst met een van de partnerbedrijven van SVMT. In het derde jaar ben je overwegend op de werkvloer aanwezig. Wij zorgen dat jij een werkgever krijgt die bij je past.

Vraag & antwoord

Hoe ziet mijn week eruit als ik de opleiding tot allround precisieverspaner volg?

De opleiding is de eerste 2 jaar opgedeeld in blokken van 6 weken. Je bent 6 weken lang 4 dagen per week voor praktijklessen binnen de SVMT-muren te vinden en bent vervolgens 6 weken lang 4 dagen per week bij jouw werkgever aan het werk. Dit gebeurt steeds om en om. In leerjaar 3 ben je het jaar rond 4 dagen per week bij jouw werkgever te vinden. Gedurende de hele opleiding volg je een middag en avond per week theorielessen.

Moet ik zelf naar een werkgever op zoek?

In de loop der jaren hebben wij een flink aan bedrijven uit de metaalindustrie aan ons gebonden. Die bedrijven verschillen qua werkzaamheden, grootte en locatie. Op basis van een gesprek met jou als aankomend leerling van SVMT, gaan wij binnen ons partnerbestand naar een geschikte werkgever. Daar hoef jij dus niets voor te doen; wij regelen het voor je.

Wat kost de opleiding tot allround precisieverspaner mij?

Omdat wij een praktijkschool zijn, leiden wij op vóór, maar ook mét het bedrijfsleven. De werkgever die we aan jou koppelen, neemt de opleidingskosten dan ook voor zijn rekening. Daarnaast zorgt SVMT voor leermiddelen, werkkleding en veiligheidsmiddelen (PBM: Persoonlijke beschermingsmiddelen).

Contact opnemen

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ben je al overtuigd? Schrijf je dan direct in.