Constructiewerker

Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg is partner van ROC Tilburg

Image Alt

Constructiewerker

Constructiewerker

€0
Categories:

About this course

Een constructiewerker maakt onder meer hekwerken, bruggen en de bekleding ervan, stations en stadions. Maar De Baron in de Efteling is ook door constructiewerkers gemaakt. Kortom: een brede opleiding met een legio aan mogelijkheden. 

Als constructiewerker maak jij losse onderdelen tot één eindproduct. Staven, platen en andere materialen zie je met jouw inbreng in bruggen, gebouwen, schepen of zelfs attracties veranderen. Je bent in staat om technische tekeningen te lezen en kunt veilig met verschillende machines overweg. 

Als constructiewerker ben je vaak in de werkplaats te vinden, maar omdat je bijvoorbeeld wel eens constructies voor gebouwen moeten afwerken, ben je zo nu en dan ook op locatie te vinden. 

Vraag & antwoord

Hoe ziet mijn week eruit als ik de opleiding tot constructiewerker volg?

De opleiding duurt 2 jaar en is opgedeeld in blokken van 6 weken. Je bent 6 weken lang 4 dagen per week voor praktijklessen binnen de SVMT-muren te vinden en bent vervolgens 6 weken lang 4 dagen per week bij jouw werkgever aan het werk. Dit gebeurt steeds om en om. Gedurende de hele opleiding volg je 1 dag per week theorielessen.

Moet ik zelf naar een werkgever op zoek?

In de loop der jaren hebben wij een flink aan bedrijven uit de metaalindustrie aan ons gebonden. Die bedrijven verschillen qua werkzaamheden, grootte en locatie. Op basis van een gesprek met jou als aankomend leerling van SVMT, gaan wij binnen ons partnerbestand naar een geschikte werkgever. Daar hoef jij dus niets voor te doen; wij regelen het voor je.

Wat kost de opleiding tot allround verspaner mij?

Omdat wij een praktijkschool zijn, leiden wij op vóór, maar ook mét het bedrijfsleven. De werkgever die we aan jou koppelen, neemt de opleidingskosten dan ook voor zijn rekening. Daarnaast zorgt SVMT voor leermiddelen, werkkleding en veiligheidsmiddelen (PBM: Persoonlijke beschermingsmiddelen).

Contact opnemen

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ben je al overtuigd? Schrijf je dan direct in.