Plaatwerker

Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg is partner van ROC Tilburg

Image Alt

Plaatwerker

Plaatwerker

€0
Categories:

About this course

Word je opgeleid tot plaatwerker op niveau 2? Dan leer je bijvoorbeeld brievenbussen te maken, maar ook de behuizing van de schermen bij Basic Fit en de tafelstandaarden voor het uitstallen van foldermateriaal. Het begint allemaal bij een platte plaat. Jij doet de rest. 

Overal om ons heen zijn voorwerpen te vinden die door plaatwerkers gemaakt zijn. Koelkasten, brievenbussen, computerkasten; als plaatwerker maak je het allemaal. 

Een plaatwerker heeft kennis van materialen, gereedschappen, machines en technieken. Als plaatwerker ben je daarnaast erg nauwkeurig bij het maken van jouw eindproduct. Want of het nou om rondingen, knikjes of bollingen gaat, jouw stuk metaal moet precies de goede hoeken en randen krijgen.

Vraag & antwoord

Hoe ziet mijn week eruit als ik de opleiding tot plaatwerker volg?

De opleiding duurt 2 jaar en is opgedeeld in blokken van 6 weken. Je bent 6 weken lang 4 dagen per week voor praktijklessen binnen de SVMT-muren te vinden en bent vervolgens 6 weken lang 4 dagen per week bij jouw werkgever aan het werk. Dit gebeurt steeds om en om. Gedurende de hele opleiding volg je 1 dag per week theorielessen.

Moet ik zelf naar een werkgever op zoek?

In de loop der jaren hebben wij een flink aan bedrijven uit de metaalindustrie aan ons gebonden. Die bedrijven verschillen qua werkzaamheden, grootte en locatie. Op basis van een gesprek met jou als aankomend leerling van SVMT, gaan wij binnen ons partnerbestand naar een geschikte werkgever. Daar hoef jij dus niets voor te doen; wij regelen het voor je.

Wat kost de opleiding tot allround verspaner mij?

Omdat wij een praktijkschool zijn, leiden wij op vóór, maar ook mét het bedrijfsleven. De werkgever die we aan jou koppelen, neemt de opleidingskosten dan ook voor zijn rekening. Daarnaast zorgt SVMT voor leermiddelen, werkkleding en veiligheidsmiddelen (PBM: Persoonlijke beschermingsmiddelen).

Contact opnemen

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ben je al overtuigd? Schrijf je dan direct in.