Verspaner
Image Alt

Verspaner

Verspaner

Free
Categories:

About this course

Als verspaner in de precisietechniek maak je onderdelen voor bijvoorbeeld een iPhone, een Ferrari of Porsche. Je bent daarmee vaak onderdeel van een productieketen. Als verspaner op niveau 2 gebruik je jouw handen en een werkbank om tot een eindproduct te komen. 

Ben je nauwkeurig, technisch aangelegd en kun je geconcentreerd werken? Ben je graag onderdeel van een groter geheel en is werken met oog voor detail wel aan jou besteed? Dan is de opleiding tot verspaner echt iets voor jou. 

Als verspaner geef je vorm aan metalen, ijzer en kunststoffen. De producten die je maakt, worden onderdelen van machines en andere producten. 

Tijdens je opleiding leer je gebruik te maken van draai- en freesbanken en technische tekeningen te lezen. Ook kun je na je opleiding omgaan met verschillende snij-, span- en meetgereedschappen. En zoals de term ‘precisietechniek’ al doet vermoeden; het is altijd van belang om uiterst precies te werken, want echt iedere millimeter telt. 

De opleiding tot verspaner duurt 2 jaar. Gedurende die periode ontvang je salaris op basis van de leer-werkovereenkomst met een van de partnerbedrijven van SVMT. Wij zorgen dat jij een werkgever krijgt die bij je past.

Vraag & antwoord

Hoe ziet mijn week eruit als ik de opleiding tot verspaner volg?

De opleiding duurt 2 jaar en is opgedeeld in blokken van 6 weken. Je bent 6 weken lang 4 dagen per week voor praktijklessen binnen de SVMT-muren te vinden en bent vervolgens 6 weken lang 4 dagen per week bij jouw werkgever aan het werk. Dit gebeurt steeds om en om. Gedurende de hele opleiding volg je 1 dag per week theorielessen.

Moet ik zelf naar een werkgever op zoek?

In de loop der jaren hebben wij een flink aan bedrijven uit de metaalindustrie aan ons gebonden. Die bedrijven verschillen qua werkzaamheden, grootte en locatie. Op basis van een gesprek met jou als aankomend leerling van SVMT, gaan wij binnen ons partnerbestand naar een geschikte werkgever. Daar hoef jij dus niets voor te doen; wij regelen het voor je. 

Wat kost de opleiding tot verspaner mij?

Omdat wij een praktijkschool zijn, leiden wij op vóór, maar ook mét het bedrijfsleven. De werkgever die we aan jou koppelen, neemt de opleidingskosten dan ook voor zijn rekening. Daarnaast zorgt SVMT voor leermiddelen, werkkleding en veiligheidsmiddelen (PBM: Persoonlijke beschermingsmiddelen).

Contact opnemen

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ben je al overtuigd? Schrijf je dan direct in.