Allround constructiewerker

Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg is partner van ROC Tilburg

Image Alt

Allround constructiewerker

Allround constructiewerker

€0
Categories:

About this course

Als allround constructiewerker (niveau 3) werk je zelfstandiger dan een constructiewerker op niveau 2. Je hebt kennis van de theorie en berekeningen achter het eindproduct, wat maakt dat je multi-inzetbaar bent. 

Als allround constructiewerker stel je aan de hand van verschillende technieken onderdelen voor staalconstructies en machines samen. Je hebt technisch inzicht, bent handig en draait voor het werken met verschillende installaties je hand niet om. Je houdt je daarbij aan jouw opdracht, werktekeningen en de geldende voorschriften en kent de theorie achter jouw uitvoerende werk. 

Voor het werk als allround constructiewerker moet je goed zelfstandig kunnen werken, maar behoren ook teamwork en leiding geven tot jouw competenties. Je werkt vooral in de werkplaats, maar wordt soms ook op locatie ingezet.

Vraag & antwoord

Hoe ziet mijn week eruit als ik de opleiding tot allround constructiewerker volg?

De opleiding is de eerste 2 jaar opgedeeld in blokken van 6 weken. Je bent 6 weken lang 4 dagen per week voor praktijklessen binnen de SVMT-muren te vinden en bent vervolgens 6 weken lang 4 dagen per week bij jouw werkgever aan het werk. Dit gebeurt steeds om en om. In leerjaar 3 ben je het jaar rond 4 dagen per week bij jouw werkgever te vinden. Gedurende de hele opleiding volg je een middag en avond per week theorielessen.

Moet ik zelf naar een werkgever op zoek?

In de loop der jaren hebben wij een flink aan bedrijven uit de metaalindustrie aan ons gebonden. Die bedrijven verschillen qua werkzaamheden, grootte en locatie. Op basis van een gesprek met jou als aankomend leerling van SVMT, gaan wij binnen ons partnerbestand naar een geschikte werkgever. Daar hoef jij dus niets voor te doen; wij regelen het voor je.

Wat kost de opleiding tot allround verspaner mij?

Omdat wij een praktijkschool zijn, leiden wij op vóór, maar ook mét het bedrijfsleven. De werkgever die we aan jou koppelen, neemt de opleidingskosten dan ook voor zijn rekening. Daarnaast zorgt SVMT voor leermiddelen, werkkleding en veiligheidsmiddelen (PBM: Persoonlijke beschermingsmiddelen).

Contact opnemen

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ben je al overtuigd? Schrijf je dan direct in.