Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg is partner van ROC Tilburg

Wil jij het onderste uit de kan halen op het gebied van educatie en ontwikkeling? Dan is het STAP-budget iets voor jou. Deze regeling, die door de overheid in maart 2022 in het leven is geroepen, stimuleert de persoonlijke groei van Nederlanders door het subsidiëren van diverse scholings- en ontwikkelingstrajecten. Zodat deelnemers nóg meer uit zichzelf halen, en hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Een mooi streven waar we graag aan meewerken. Daarom biedt SVMT verschillende STAP-cursussen. Doe er je voordeel mee!


Wat houdt het precies in?

De overheid heeft voor het jaar 2022 in totaal 160 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor (aanvullende) scholingstrajecten. Iedereen die voldoet aan de voorwaarden, maakt hierdoor aanspraak op een bedrag van € 1000,- , te besteden aan een STAP-opleiding naar keuze. Deze trajecten bestaan uit coachingsessies, evenementen, open dagen, cursussen en ontwikkelbanen. Bij SVMT bieden we 14 STAP-cursussen aan in de metaaltechniek. Hieronder vind je de zes opleidingen die compleet vergoed worden. De overige STAP-cursussen, welke tot € 1.000,- vergoed worden, vind je hier. Bij deze cursussen betaal je het verschil zelf.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Je bent ouder dan 18 jaar en ontvang nog geen AOW. Het maakt niet uit of je werkt, niet werkt, een uitkering ontvangt of eigen ondernemer bent.
  • Je bent volksverzekerd. Dit ben je wanneer je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland hebt gewoond, gewerkt, of een uitkering hebt ontvangen.
  • Je ontving dit kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget.
  • Er is nog budget beschikbaar van de totale 160 miljoen euro subsidie. 
  • Je kunt voor de betreffende opleiding een STAP-budget krijgen volgens het STAP-scholingsregister. 

Meer informatie over de voorwaarden vind je op de website.

 

STAP 1: Meld je digitaal aan via het aanmeldformulier van één van de cursussen uit het onderstaande aanbod.
STAP 2: Je ontvangt van SVMT een aanmeldbewijs. Upload deze in het STAP-portaal van het UWV.
STAP 3: Wanneer je aanvraag voldoet aan de voorwaarden, binnen het tijdvak is geplaatst, en wanneer er nog budget beschikbaar is, ontvang je van het UWV een bevestiging.
STAP 4: Je start met de cursus. SVMT ontvangt de vergoeding en verrekent dit rechtstreeks met de kosten van de STAP-opleiding.
Het STAP-cursusaanbod bij SVMT