Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg is partner van ROC Tilburg

Kom langs

tijdens de open dagen!

Proef de sfeer van de opleidingen in de gebouwen en ontmoet studenten en docenten tijdens de meeloopdagen bij SVMT. Plan deze gemakkelijk in via onderstaande button.
Dé opleider

in de metaalsector

Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg (SVMT) is dé middelbare vakopleiding vóór en mét het bedrijfsleven. Wij zijn een praktijkschool die jou met een 2- of 3-jarig leer-werktraject al tijdens jouw opleiding aan de metaalsector verbindt. Je werkt om en om blokken van 6 weken op school en bij jouw werkgever. Bij de 2-jarige opleiding ga je 4 dagen per week in de praktijk aan de slag. De vijfde dag volg je altijd theorielessen op het ROC Tilburg. Volg je de 3-jarige opleiding, dan ben je in het laatste, verdiepende jaar 4 dagen bij je werkgever te vinden en volg je 's middags en 's avonds theorielessen op het ROC Tilburg. Wil je een goede impressie krijgen van onze opleidingen? Klik dan op onderstaande button en bekijk de video.

Leren van vakmensen

Welke opleiding je ook kiest, bij SVMT heb je constant vakmensen om je heen; op school én in het werkveld. Of je nu op niveau 2 of 3 geschoold wordt, je leert jouw vak van professionals die weten waarover ze het hebben. Zij scholen jou met oog voor kwaliteit en de behoefte op de arbeidsmarkt. Met een opleiding tot (allround) precisieverspaner, (allround) plaatwerker of (allround) constructiewerker via SVMT lever jij na je studie gegarandeerd vakwerk af.

Leren en geld verdienen

Omdat je al vanaf het begin van jouw opleiding voor een werkgever aan het werk bent, kun je leren en tegelijkertijd geld verdienen. Op school ben je leerling, op de werkvloer word je als een volwaardige werknemer behandeld; je krijgt meteen met zaken als verantwoordelijkheden, salaris en vakantiedagen te maken. Je hebt dus de ruimte om te leren en fouten te maken, maar proeft tegelijkertijd aan het werken in jouw werkveld.

Grote baanzekerheid

Met onze leer-werkconstructie kun je jouw opgedane kennis meteen in de praktijk gebruiken. Wij zoeken een werkgever die bij jou past, je opleiding bekostigt en gedurende jouw studie een werkplek voor je faciliteert. Goede vakmensen zijn er nooit genoeg. De werkgever die in jou investeert, wil jou dus ook na jouw opleiding aan zich binden. Er is dan ook sprake van een grote baanzekerheid. Een win-winsituatie.

SVMT's

ruime opleidingsaanbod

SVMT is een praktijkopleider met een breed opleidingsaanbod. Wij bieden opleidingen voor verschillende werkvelden binnen de metaalsector. Ook scholen wij op zowel niveau 2 als 3. Voor ieder wat wils dus.
Hoe ziet het

opleidingsoverzicht eruit?

Volg je een opleiding bij SVMT, dan ben je op weg naar vakmanschap. Afhankelijk van het niveau van de opleiding ben je daar 2 of 3 jaar naartoe aan het werken. De opbouw van de opleidingen is grofweg als volgt:

Jaar 1

Het jaar bestaat uit blokken van 6 weken. In het ene blok ga je 4 dagen per week in de praktijk aan de slag, de vijfde dag volg je theorielessen. Bij het andere blok ben je 6 weken lang 4 dagen per week bij jouw werkgever te vinden en volg je daarnaast 1 dag theorielessen op het ROC.

Jaar 2

Ook dit jaar bestaat uit blokken van 6 weken; 4 dagen per week praktijkonderwijs en 1 dag theorie, en vervolgens 4 dagen per week werken bij een werkgever en de vijfde dag theorielessen op het ROC. Je wisselt praktijkonderwijs binnen de SVMT-muren dus af met werken in de praktijk.

Jaar 3

Je gaat aan de gang met zaken als berekeningen en het programmeren van machines. Je bent dit jaar voornamelijk bij jouw werkgever aan het werk en volgt 1 dag per week 's middags en 's avonds theorielessen. Het certificaat dat je na dit jaar ontvangt, is vrijwel gelijk aan een niveau 3-diploma in het reguliere onderwijs.